fbpx

Mjerenje snage uz Road Dyno !

Road Dyno (DynoPro) je putni alat za mjerenje snage, okretnog momenta, ubrzanja i drugih parametara na automobilima i drugim vozilima. To je skup manjih komponenti koji daju odgovor na pitanje, koliko snage ima moje vozilo ?!

Kako Road Dyno mjeri parametre vozila?

Road Dyno (DynoPro) je skup alata: tablet-aplikacije, Dyno sonde i OBD2 sonde.

Dyno sonda se montira na kotač, a OBD2 sonda se priključi na ECU. Oba ova alata su Bluethoothom povezana sa tabletom i aplikacijom DynoPro.

Da bi se izmjerila snaga automobila potrebno je unijeti detaljno karakteristike testiranog vozila, kao što je težina, veličina guma, pogon, vuča, itd.

Sa ovim podatcima o automobilu Road Dyno i željeno vozilo spremni su za testiranje.

Vozilo se testira na otvorenoj cesti u 3-4 brzini pod maksimalnim opterećenjem, otprilike kao i na regularnim “valjcima”.

Koja je razlika između Road Dyno i standardnih “valjaka”?

Glavna razlika između ova dva alata za mjerenje performansi vozila jeste lokacija. Valjci su, statični i nalaze se uglavnom u radnim garažama ChipTuning ponuđača. Road Dyno (DynoPro) je putni alat, tj. manji, prenosiv i mjerenje se vrši na otovorenoj cesti u stvarnim uvjetima, u kojima se vozilo svakodnevno nalazi.

PROVJERI MOGUĆNOSTI ZA SVOG LIMENOG LJUBIMCA!

Pronađi svoje vozilo u tuning katalogu i pogledaj rezultat poslije ugradnje sigurnog CFS Performance STAGE 1 ili STAGE 2 Tuning Softvera.

Podijeli sa prijateljima