MJERENJE SNAGE UZ ROAD DYNO !

Road Dyno (DynoPro) je putni alat za mjerenje snage, okretnog momenta, ubrzanja i drugih parametara na automobilima i drugim vozilima. To je skup manjih komponenti koji daju odgovor na pitanje, koliko snage ima moje vozilo ?!

Kako Road Dyno mjeri parametre vozila?

Road Dyno (DynoPro) je skup alata: tablet – aplikacije, Dyno sonde i OBD2 sonde.

Dyno sonda se montira na kotač, a OBD2 sonda se priključi na ECU. Oba ova alata su Bluethoothom povezana sa tabletom i aplikacijom DynoPro.

Da bi se izmjerila snaga automobila potrebno je unijeti detaljno karakteristike testiranog vozila, kao što je težina, veličina guma, pogon, vuča, itd.

Sa ovim podacima o automobilu Road Dyno i željeno vozilo spremni su za testiranje.

Vozilo se testira na otvorenoj cesti u 3-4 brzini pod maksimalnim opterećenjem, otprilike kao i na regularnim “valjcima”.

Koja je razlika između Road Dyno i standardnih “valjaka”?

Glavna razlika između ova dva alata za mjerenje performansi vozila jeste lokacija. Valjci su, statični i nalaze se uglavnom u radnim garažama ChipTuning ponuđača. Road Dyno (DynoPro) je putni alat, tj. manji, prenosiv i mjerenje se vrši na otvorenoj cesti u stvarnim uvjetima, u kojima se vozilo svakodnevno nalazi.

Saradnja sa CFS Performance?

S obzirom da naš tim stoji iza naših mapa i uvijek garantujemo vrhunsku uslugu i podršku za sve naše zastupnike…. Postani naš ovlašteni zastupnik i uživaj u svim beneficijama koje nudimo našim partnerima –  Kontaktiraj nas.