ŠTO PODRAZUMJEVA GARANCIJA

Jedno od glavnih pitanja sa kojim se susrećemo mi kao kompanija koja se bavi Chip&ECOTuning-om jeste baš garancija. Garancija da se vozilo neće pokvariti ako se ugradi softverski ChipTuning / Remap.

I da li mi nudimo garanciju uopšte i kakvu garanciju nudimo ?

1. Što podrazumjeva garancija?

Ukoliko kupimo novo vozilo iz tvornice sa 0 pređenih kilometara, garancija na takva vozila traje između 2-5 godina, za većinu automobila. Međutim, to ne podrazumjeva sve dijelove auta. Npr. akumulator ima garanciju 12 mjeseci, kao i kočioni sustav, lamela i kvačilo. Stoga, još svaka greška na autu mora biti tvornička i auto mora biti održavano u ovlaštenom servisu da bi se uopće imalo pravo na bilo kakvu “garanciju”.

2. Kakvu garanciju daju ChipTuning ponuđači ?

ChipTuning ponuđači ne mogu dati garanciju na motor, mjenjač, kvačilo, turbinu, itd. kad takvu garanciju ne daje ni sam proizvođač automobila na tek proizvedeno vozilo na duže od 12-24 mjeseca. Sve komponente automobila su potrošne i zbog toga dolazi do kvarova na automobilu bili oni “tjunirani” ili ne.

3. Garancija od CFS Preformance-a!

Kako je softver ono što mi nudimo, koji mora biti nepromjenjiva konstanta unutar računala motora i NIJE POTROŠAN, mi nudimo trajnu garanciju. Naš posao je da programiramo kvalitetan i siguran tuning softver (mapa) koji će pouzdano raditi kod potpuno ispravnog automobila. Naš tim ne preuzima odgovornost za potrošne dijelove vozila, no stoji iza toga da se tuning-softver programira u sigurnim granicama mogućnosti motora. Svi ovlašteni CFS zastupnici uživaju u trajnoj garanciji na CFS Performance softver.

4. CFS podrška?

S obzirom da naš tim stoji iza naših mapa i uvijek garantujemo vrhunsku uslugu i podršku za sve naše zastupnike…
A ako želiš da postaneš naš ovlašteni zastupnik i da uživaš u svim beneficijama koje nudimo našim partnerima –  Kontaktiraj nas.