fbpx

Tajne Chiptuninga

Kako odabrati pravog ponuđača?

Zbog puno nekvalitetnih ponuđača ChipTuninga i postoje mnoge zablude i loše pretpostavke o samom ChipTuning-u.

Često se dešava da kupac misli da mu je ugrađena softverska mapa od neke priznate i poznate ChipTuning tvrtke, jer mu je tako rečeno. No, istina je često mnogo drugačija.

Mnogi “jeftini” ponuđači tvrde da je Tuning Softver (Mape) koji ugrađuju potpuno siguran ili da je na primjer programiran od poznatih “tjunerskih tvrtki”, no istina je ustvari često takva da su mape kupljene na crnom tržištu za male novce, što ustvari znači da u većini slučajeva i sam “chiptuner” ne zna šta ugrađuje u vaše vozilo.

Ukoliko ste se susreli sa nekima koji imaju ovakvu retoriku, provjerite na zvaničnim stranicama tih chiptuning tvrtki, od kojih navodno te mape potiču, većina njih ima dostupnu listu svojih ovlaštenih zastupnika.

S toga NE padajte na “jeftine” priče i budite oprezni pri odabiru ponuđača. Najbitnije je odabrati nekoga ko se razumije u samo programiranje mape (tuning-softvera) koja se kod nas podešava pojedinačno za svako vozilo, jer isključivo to odlučuje o kvaliteti samog ChipTuninga/Mapiranja i o trajnosti vašeg motora i pratečih komponenti.

Ukoliko želite provjeriti ovlaštene zastupnike CFS Performance Tuning Softvera (Mapi), to možete provjeriti ovdje KLIK.

“Loš” ChipTuning?

Neki od rezultata “lošeg” i “jeftinog” ChipTuninga su treskanje vozila, dimljenje iz izduva, ružno šaltanje mjenjača koji se dese kada mapa nije napravljena specijalno za taj brend, njegov motor i njegove specifikacije, to su u većini slučajeva upravo te jeftine mape sa “crnog” tržišta.

Često, da bi prošli jeftinije ljudi izaberu sumnjive “chiptunere” te sebi učine medvjeđu uslugu. Programiranje svake mape pojedinačno uzima mnogo vremena ali samo tako možemo biti sigurni da je svaka mapa (tuning-softver) potpuno prilagođena datom vozilu.

PROVJERI MOGUĆNOSTI ZA SVOG LIMENOG LJUBIMCA!

Pronađi svoje vozilo u tuning katalogu i pogledaj rezultat poslije ugradnje sigurnog CFS Performance STAGE 1 ili STAGE 2 Tuning Softvera.

Podijeli sa prijateljima