KOJE SU TAJNE CHIPTUNINGA?

 

Kako odabrati pravog ponuđača?

Zbog puno nekvalitetnih ponuđača ChipTuninga postoje mnoge zablude i loše pretpostavke o samom ChipTuning-u.

Često se dešava da kupac misli da mu je ugrađena softverska mapa od neke priznate i poznate ChipTuning tvrtke, jer mu je tako rečeno. No, istina je često nešto sasvim drugo.

Mnogi “jeftini” ponuđači tvrde da je Tuning Softver(Mape) koji ugrađuju potpuno siguran softver ili da je na primjer programiran od poznatih “tjunerskih tvrtki”, no istina je ustvari često takva da su mape kupljene na crnom tržištu za male novce, što ustvari znači da u većini slučajeva i sam “chiptuner” ne zna šta ugrađuje u vozilo klijenta.

Ukoliko se neko susretne sa nekima koji imaju ovakvu retoriku, najbolje je provjeriti na zvaničnim stranicama tih chiptuning tvrtki, od kojih navodno te mape potiču, većina njih ima dostupnu listu svojih ovlaštenih zastupnika.

S toga nužno je NE PADATI  na “jeftine” priče i biti oprezan pri odabiru ponuđača. Najbitnije je odabrati nekoga ko se razumije u samo programiranje mape (tuning-softvera). Kod CFS Performance tima se svaka mapa podešava pojedinačno za svako vozilo, jer isključivo to odlučuje o kvaliteti samog ChipTuninga/Mapiranja i o trajnosti motora i pratećih komponenti.

 “Loš” ChipTuning?

Neki od rezultata “lošeg” i “jeftinog” ChipTuninga su treskanje vozila, dimljenje iz izduva, ružno šaltanje mjenjača koji se dešava kada mapa nije napravljena specijalno za taj brend, njegov motor i njegove specifikacije, to su u većini slučajeva upravo te jeftine mape sa “crnog” tržišta.

Često, da bi prošli jeftinije ljudi izaberu sumnjive “chiptunere” te sebi učine “medvjeđu uslugu”. Programiranje svake mape pojedinačno uzima mnogo vremena, ali samo tako možemo biti sigurni da je svaka mapa (tuning-softver) potpuno prilagođena datom vozilu.

CFS mape i podrška?

S obzirom da naš tim stoji iza naših mapa i uvijek garantujemo vrhunsku uslugu i podršku za sve naše zastupnike…. Postani naš ovlašteni zastupnik i uživaj u svim beneficijama koje nudimo našim partnerima –  Kontaktiraj nas.